ua en ru

У Білому домі назвали ізоляцію РФ в ООН досягненням Трампа

У Білому домі назвали ізоляцію РФ в ООН досягненням Трампа Фото: Дональд Трамп

Трамп за перші 100 днів президентства ізолював Сирію і Росію в ООН

В Білому домі назвали ізоляцію Росії в ООН одним із досягнень президента США Дональда Трампа за перші 100 днів перебування при владі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Білого дому.

"За перші 100 днів президент направив світу сигнал за допомогою свого швидкого і рішучого наказу про нанесення удару по сирійській військово-повітряної базі, з якої була здійснена атака із застосуванням хімічної зброї на мирних громадян. Трамп ще більше ізолював Сирію і Росію в ООН за допомогою успішної дипломатії з головою Китаю Сі Цзіньпіном", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в ньому наголошується, що Трамп ввів нові санкції відносно Сирії та Ірану. За підрахунками Білого дому, Трамп за перші місяці перебування при владі провів 70 телефонних бесід з 38 іншими світовими лідерами, а з 17 з них - двосторонні зустрічі.

Нагадаємо, в держструктурах США і РФ зараз йдуть переговори про організацію зустрічі Дональда Трмпа і Володимира Путіна в кінці травня в одній з європейських країн.

Дональд Трамп, як очікується, буде в Європі з 25 по 27 травня для участі в саміті НАТО в Брюсселі та саміты G7. Після цього президент США може відвідати одну з третіх країн, в якій зустрінеться з Путіним, відзначають джерела.