ua en ru

У Бельгії і Нідерландах провели обшуки у справі про заражені пестицидами яйця

У Бельгії і Нідерландах провели обшуки у справі про заражені пестицидами яйця Фото: яйця (pixabay.com)

Для обробки яєць використовувався заборонений інсектицид фіпроніл

У Бельгії і Нідерландах правоохоронці провели обшуки у справі про заражені пестицидами яйця. Про це повідомляє DW.

"Бельгійські і голландські поліцейські обшукали кілька об'єктів у зв'язку з попаданням пестицидів в курячі яйця. Затримані два менеджера клінінгової компанії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, поліція двох країн у четвер, 10 серпня 2017 року, провела обшуки у справі про заражених курячих яйцях на декількох об'єктах, пов'язаних з компанією, яка використала для санобробки птахоферм інсектицид фіпроніл, який потрапив у яйця. Обшуки також були проведені у потенційних фірм-постачальників.

Так, у Нідерландах затримані два менеджера клінінгової компанії, підозрюваної в незаконному використанні фипронила. За даними місцевих ЗМІ, мова йде про фірму Chickfriend.

Зазначимо, влада двох країн почали розслідування у справі про попаданні фипронила в харчові продукти на початку серпня. В ЄС цей пестицид використовується, як правило, у ветеринарній продукції для боротьби з комахами-паразитами, однак його заборонено застосовувати у тваринництві, оскільки фіпроніл в продуктах харчування може завдати шкоди здоров'ю людини.

Крім того, влада Бельгії звинуватили Нідерланди в тому, що ті знали про можливе потрапляння фіпронила в продукцію птахоферм ще з листопада 2016 року і нічого не повідомили іншим країнам.

Скандал з зараженими яйцями торкнувся вже 8 європейських держав, де великі партії яєць були знищені або відкликані із супермаркетів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська поліція відкрила справу за фактами масового отруєння дітей у Миколаївській області.