ua en ru

У Білорусі заборона нічного продажу алкоголю протрималась добу

У Білорусі заборона нічного продажу алкоголю протрималась добу Фото: Олександр Лукашенко (president.gov.by)

Лукашенко розпорядився протягом доби скасувати обмеження продажу алкоголю в нічний час

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився протягом доби скасувати обмеження продажу алкоголю в нічний час, який було введено в якості експерименту з 1 жовтня в Мінську та деяких місцях на районному рівні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на БЕЛТА.

"Президент, ознайомившись з наданою йому інформацією, вирішив протягом доби скасувати ці непродумані рішення", - заявили в адміністрації.

На думку Лукашенка, боротися з пияцтвом і алкоголізмом необхідно не такими "односторонніми заборонами", які на практиці замість позитивного результату обертаються зростанням тіньового ринку та кримінальної сфери, в тому числі збільшенням кількості контрафактної продукції.

При цьому в адміністрації Лукашенка зазначили, що вирішення проблеми пияцтва повинно мати комплексний характер з головним акцентом на заходи профілактичного та виховного характеру, формування моди на здоровий спосіб життя.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив про нові кадрові перестановки у вищому керівництві країни, одна з причин - проблема пияцтва. Президент підкреслив, що не контролює міністрів, але закликав їх дотримуватися міри при вживанні спиртного.