ua en ru

У Білорусі за добу склали майже 80 протоколів на учасників протестів

У Білорусі за добу склали майже 80 протоколів на учасників протестів Фото: протести в Білорусі (tut.by)

За інформацією МВС, участь в акціях в Мінську взяли 20 тисяч осіб

У Білорусі за 23 серпня правоохоронці склали 79 протоколів про адміністративні правопорушення за участь у несанкціонованих масових заходах. За даними Міністерства внутрішніх справ, найбільше демонстрантів зібралися в Мінську - близько 20 тисяч чоловік.

Про це повідомили в прес-службі МВС Білорусі.

"В Мінську та інших обласних центрах з 12:00 збиралися громадяни для участі в анонсованій раніше протестної акції. Максимальна кількість присутніх зафіксовано в столиці - близько 20 тисяч осіб, Бресті та Гродно - не більше трьох тисяч чоловік. Всього за минулу добу за порушення законодавства про масові заходи складено 79 протоколів про адміністративні правопорушення", - повідомили в МВС.

Правоохоронці додали, що за участь у несанкціонованих заходах передбачений штраф у розмірі до 50 базових величин для фізичної особи або адміністративний арешт. За масові заворушення передбачено позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Відзначимо, 23 серпня у Білорусі поновилися масові акції протесту проти чинного президента Олександра Лукашенка. За інформацією ЗМІ в акціях протесту брали участь сотні тисяч людей тільки в Мінську.

Нагадаємо, раніше в МВС повідомляли, що в ході вчорашніх акцій у Білорусі затримань не було.

При цьому президент Олександр Лукашенко заявив, що протестувальники пішли на "своєрідний штурм президентського палацу.