ua en ru

У Білорусі засудили до 2 років колонії бойовика "ЛНР"

У Білорусі засудили до 2 років колонії бойовика "ЛНР" Фото: бойовик "ЛНР" (dnr-news.com)

Громадянина Білорусі зокрема визнали винним в обстрілі позицій ВСУ на Донбасі

У Білорусі Могильовський обласний суд засудив до двох років колонії загального режиму громадянина країни, який воював на боці бойовиків так званої "Луганської народної республіки" ("ЛНР") на Донбасі. Про це повідомляється на сайті Верховного суда Білорусі.

"Суд встановив, що Я., будучи громадянином Республіки Білорусь, з 14.04.2016 року по 18.12.2017 неодноразово в'їжджав через прикордонний пункт пропуску "Новошахтинськ Авто" Російської Федерації на територію самопроголошеної "Луганської народної республіки", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в ЛНР" затриманий був зарахований як військовослужбовець до збройного формування.

"Обвинувачуваний Я. брав участь у збройному конфлікті зі Збройними Силами України: обладнав бойові позиції, проводив обстріл позицій ВСУ..., вибував у складі обслуги на лінію розмежування протиборчих сторін для коригування і ведення вогню по позиціях противника, вів вогонь по зазначених позиціях", - йдеться в рішенні суду.

Наголошується, що поки вирок не набув законної чинності, він може бути оскаржений і опротестований в установленому порядку.

Нагадаємо, у Павлограді колегія суддів у справі бразильця-бойовика "ЛДНР" Рафаеля Лусварги постановила обрати обвинуваченому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб.