ua en ru

Бразильського бойовика "ЛДНР" взяли під варту

Бразильського бойовика "ЛДНР" взяли під варту Фото: затримання С14 бразильського бойовика "ЛДНР" (УНІАН)

Суд постановив обрати обвинуваченому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб

Колегія суддів у справі Рафаеля Лусваргі в Павлограді постановила обрати обвинуваченому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб. Про це заявив головуючий суддя в залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд постановив обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Обвинувачений Лусваргі звинувачується в скоєнні особливо тяжких злочинів. Суд постановив призначити запобіжний захід на 60 діб до 5 липня 21:00. Суд вважає виправданим утримання обвинуваченого під вартою. Обвинувальний акт складено з усіма вимогами" , - сказав суддя.

Колегія суддів призначила до розгляду по суті кримінальне проводження за обвинуваченням Лусваргі у відкритому судовому засіданні 15 травня в 11:00

Нагадаємо, сьогодні глава СБУ Василь Грицак повідомив, що бойовик "ЛДНР" Лусваргі ніколи не був включеним у списки обміну заручниками. Зокрема, за його словами, Лусваргі, як громадянин Бразилії за всіма правилами не міг потрапити у списки. Також в СБУ розповіли, що не затримували громадянина Бразилії Лусварги.

Раніше координатор праворадикальної організації С14 Сергій Мазур повідомив, що праворадикали з організації у п'ятницю, 4 травня, затримали колишнього бойовика "ЛДНР" з Бразилії.

За даними правоохоронців, бразилець з вересня 2014 року по травень 2015 року перебував у складі підрозділу "ДНР" "Вікінг" і виконував функції керуючого ротою, інструктора і розвідника, а також брав участь в бойових діях в Донецькій області. Крім того, він вербував іноземців до складу незаконних збройних формувань, а також коригував артилерійський вогонь по українських позиціях. Зазначимо, що в січні 2017 року суд засудив вербувальника "ДНР" з Бразилії до 13 років в'язниці. На суді Лусваргі повністю визнав провину і заявив, що розкаюється. Потім Апеляційний суд Києва скасував вирок. Журналісти виявили екс-бойовика на території Свято-Покровського Голосіївського монастиря УПЦ МП в Києві.