ua en ru

У Білорусі зник опозиціонер Микола Статкевич

У Білорусі зник опозиціонер Микола Статкевич Фото: Микола Статкевич

Перед акцією протягом декількох днів Статкевич не ночував вдома

У Білорусі зник опозиційний лідер і один з організаторів мітингу на "День волі" Микола Статкевич. Про це повідомляє "Белсат".

Так, у заході Статкевич участь не брав і де перебуває зараз не відомо. Перед акцією протягом декількох днів Статкевич не ночував вдома, щоб уникнути превентивного затримання, але подавав дружині "умовні сигнали" про те, що з ним все добре.

Повідомляється, що останній такий сигнал його дружина отримала у четвер. Вона має намір звертатися у всі силові структури з запитами про долю чоловіка.

Як наголошується, стало відомо про затримання водія Статкевича, у якого нібито знайшли кілька десятків "коктейлів Молотова".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько 25 журналістів були затримані в суботу у Білорусі під час акцій опозиції, приурочених до "Дня волі". Більшість з них вже звільнені.

25 березня 2017 року в Мінську, Гомелі, Вітебську, Гродно і Бресті відбулися акції опозиції, приурочені до святкування "Дня волі". Тільки в Гродно і Бресті акції були санкціоновані владою. У Мінську вони завершилися масовими затриманнями. За оцінками правозахисників, були сотні затриманих. Ближче до вечора людей почали відпускати з міліції, деяких без складання протоколів.