ua en ru

Білорусь не визнає борг перед РФ за газ

Білорусь не визнає борг перед РФ за газ Фото: президент Білорусі Олександр Лукашенко

РФ заявляє, що Білорусь повинна "Газпрому" понад 125 млн. доларів

Білорусь не визнає борг перед Російською Федерацією за поставлений в республыку природний газ. Про це заявив глава Міністерства енергетики Білорусі Володимир Потупчик перед початком засідання Ради міністрів Союзної держави Білорусі і Росії, повідомляє "Інтерфакс".

"Немає ніякого боргу. Білорусь платить відповідно до міжурядової угоди. Ось в суді будемо розбиратися з цим питанням", - сказав Потупчик, зазначивши, що російська і білоруська сторони по-різному трактують міжурядову угоду щодо газу.


"Російська сторона вважає, що є ціна "Ямалу". Ми вважаємо, що з 1 січня повинні діяти ринкові рівнодохідні ціни...Російська сторона ухиляється від вирішення цього питання", - підкреслив він.

Разом з тим, глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив журналістам, що РФ, як і раніше дотримується тієї позиції, що Білорусь має борг по газу.

"Є борг перед "Газпромом" за поставлений газ. За 4 місяці це понад 125 млн. доларів. Цифра постійно змінюється, кожен день...згідно з контрактом, йде недоплата", - сказав Новак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Республіка Білорусь готова продати Російській Федерації Мінський завод колісних тягачів (МЗКТ) в обмін на нафтогазові ділянки на своїй території.