ua en ru

Білорусь і Україна продовжать курс на економічну кооперацію, - БелТПП

Білорусь і Україна продовжать курс на економічну кооперацію.

Білорусь і Україна продовжать курс на економічну кооперацію. Про це заявив журналістам перший заступник голови Білоруської торгово-промислової палати В'ячеслав Реут перед початком IV Білорусько-українського консультативної ради ділового співробітництва, передає "Белта".

"Експорт Білорусі в Україну за 10 місяців поточного року зберігся на такому ж рівні, що і рік тому, а от експорт українських товарів на білоруський ринок значно знизився. Природно, українських колег така ситуація не може задовольняти, і сьогодні ми будемо обговорювати, що можна зробити, щоб продовжувати курс на взаємну кооперацію, підтримку спільного виробництва", - сказав Реут.

Реут підкреслив, що на сьогоднішній день Україна є другим торговим партнерам Білорусі.

"Не менше місце ми займаємо в торговому балансі Україні. Природно, для економік двох країн важливо зберегти ті обсяги взаємних поставок, які були раніше, і наростити їх", - додав він.

Віце-президент Торгово-промислової палати України Валерій Король зазначив, що завдання торгово-промислових палат двох країн полягає у створенні максимально комфортного і зручного ведення ділових відносин між представниками бізнесу Білорусі та України.

Нагадаємо, уряд Білорусі затвердив положення про демаркації кордону з Україною.