ua en ru

БЕБ планують запустити до кінця листопада, його можуть розмістити в будівлі податкової міліції, - Мельник

БЕБ планують запустити до кінця листопада, його можуть розмістити в будівлі податкової міліції, - Мельник Фото: Вадим Мельник (Віталій Носач, РБК-Укаина)

Директор Бюро економічної безпеки Вадим Мельник прогнозує, що новий орган, який замінить податкову міліцію, запрацює до кінця листопада.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Мельника під час прес-конференції в "Укрінформі", 14 вересня.

"Ми поставили собі за мету - запустити роботу БЕБ до кінця листопада, і я бачу, що це цілком реально зробити", - сказав він.

За словами Мельника, на першому етапі необхідно забезпечити близько 30% штату.

"Потрібно набрати близько 210 штатних одиниць, щоб забезпечити роботу БЕБ", - зазначив директор відомства", - додав він.

Мельник також вважає, що необхідно набрати хоча б по 10 осіб по кожному напрямку.

"Зараз ми готуємося оголосити конкурси, це будуть посади категорії "Б" і "В" (більше навіть "В"), тобто середня ланка", - повідомив Мельник.

Нагадаємо, наприкінці серпня Кабмін призначив Вадима Мельника директором Бюро економічної безпеки й звільнив його з посади голови ДФС.

Новий орган мав запрацювати 25 вересня. Він замінить податкову міліцію, яка залишилася у ДФС після поділу відомства на податкову і митну служби у 2019 році. Очікується, що після початку роботи Бюро економічної безпеки СБУ і Нацполіція теж перестануть займатися розслідуванням економічних злочинів.

Відповідно до закону про БЕБ, в органі працюватимуть до 4 тисяч співробітників. У Державному бюджеті на 2021 рік передбачили витрати на створення Бюро економічної безпеки. Мінфін заклав на ці цілі 587 млн грн.