ua en ru

На базі МЗС запустять платформу щодо звільнення політв'язнів, - Клімкін 

На базі МЗС запустять платформу щодо звільнення політв'язнів, - Клімкін  Фото: Павло Клімкін анонсував запуск платформи щодо звільнення політв'язнів

Звільнення полонених українців координуватиме колишній політв'язень Генадій Афанасьев

На базі Міністерства закордонних справ України діятиме спеціальна платформа щодо звільнення українців, які стали політичними в'язнями на території Російської Федерації (РФ). Про це сьогодні під час ХІІ Наради керівників закордонних дипломатичних місій заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"З наступного тижня у нас буде діяти саме тут в МЗС спеціальна платформа, де будемо взаємодіяти ми, де будуть взаємодіяти неурядові організації і де разом з нами дуже тісно як спеціальні представники МЗС будуть працювати Генадій Афанасьєва і Юрій Яценко, яких я поважаю за їхню мужність і ми разом будемо координувати процес допомоги і звільнення політичних в'язнів", - заявив Клімкін.


За його словами, саме звільнення політичних в'язнів на території Російської Федерації та окупованого Криму є пріорітетом для українських дипломатів.

"Другий пріорітет звучить дуже просто, це допомога і сприяння реформам європейської і євроатлантичної ітеграции", - додав Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами Клімкіна, Україна має намір довести у рамках арбітражного суду порушення Конвенції щодо заборони фінансування тероризму Російською Федерацією (РФ).