ua en ru

База роти "Торнадо" у Луганській обл. замінована, - Матіос

База роти "Торнадо" у Луганській обл. замінована, - Матіос Фото: база роти "Торнадо" у Луганській обл. замінована

Він також зазначив, що на базі "Торнадо" знаходиться один з основних фігурантів справи про тортури

База роти "Торнадо" у Луганській області замінована. Про це на брифінгу повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає "112 Україна".

Матіос зазначив, що через ситуацію, яка склалася, залишити базу вкрай проблематично і далеко не всі, хто перебуває на території, там з власної волі.

Він також зазначив, що на базі "Торнадо", де проходять переговори щодо роззброєння роти, перебуває один з основних фігурантів справи про тортури.

"Також на території бази перебуває ще один із незатриманих основних учасників вчинення цього злочину, громадянин Білорусі, який не є працівником міліції", - сказав Матіос.

Нагадаємо, адвокат роти "Торнадо" заявив про побиття затриманих бійців. За його словами, у всіх бійців, які вчора були на допиті, є побої. "Когось душили, кажуть, по кому-то топталися. Вони сиділи на допиті у слідчого, відкрилися двері, кажуть: нас повалили на підлогу, замотали скотчем рот і очі, наділи поліетиленовий пакет на голову, кинули в машину - і в Харків", - повідомив адвокат Сергій Погосян. Він також зазначив, що серед побитих бійців був також командир рот Руслан Онищенко. Адвокат додав, що на факт тортур будуть подані скарги.

Як раніше повідомлялося, дружина командира роти Юлія Мажула заявила, що бійці роти "Торнадо" не будуть здавати зброю. "Здати зброю - значить здатися. Здаватися ми не будемо. Ми рік воювали, хлопці бігали під кулями. Заради чого? Заради чого створювали? Створили батальйон "Шахтарськ" - розформували. Гаразд. Створили "Торнадо". І раптом з-за якогось складу з 50 вагонів, із-за ображеного начальника МВС, із-за ображеного губернатора хлопців перетворили в організовану злочинну групу", - заявила Мажула.