ua en ru

Байден закликав Україну і РФ до деескалації напруженості в Криму

Байден закликав Україну і РФ до деескалації напруженості в Криму Фото: Петро Порошенко і Джозеф Байден обговорили останні події в Криму

Віце-президент США обговорив з президентом України останні події на окупованому Росією півострові

Віце-президент США Джо Байден обговорив з президентом України Петром Порошенком останнє виникнення напруженості в окупованому російськими військами Криму. Про це йдеться в повідомленні Білого дому.

Байден закликав Порошенка виконати "свою частину", щоб уникнути ескалації напруженості на півострові, причому віце-президент зазначив, що раніше США закликали зробити те саме і російську сторону.


"Обидва лідери підтвердили свою рішучу підтримку політичних та дипломатичних засобів для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема, шляхом повного здійснення Мінських угод", - йдеться в повідомленні.

Також Байден і Порошенко обговорили нещодавній прогрес, досягнутий у виконанні умов МВФ для виплати чергового траншу фінансової допомоги.

Нагадаємо, Порошенко вважає, що Російська Федерація повинна надати Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) доступ до об'єктів в окупованому Криму.