ua en ru

РФ повинна надати ОБСЄ доступ до об'єктів у Криму, - Порошенко

РФ повинна надати ОБСЄ доступ до об'єктів у Криму, - Порошенко Фото: Порошенко провів нараду з головами силових відомств і МЗС

За словами президента, необхідно максимально посилити присутність спостерігачів ОБСЄ на кордоні з Кримом

Російська Федерація повинна надати Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) доступ до об'єктів в окупованому Криму. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході наради з керівниками силових відомств і Міністерства закордонних справ, передає пресс-служба глави держави.

"Слід звернутися до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ максимально посилити присутність спостерігачів ОБСЄ в районі адміністративного кордону з Кримом і вимагати від російської сторони, окупаційних військ допустити представників СММ ОБСЄ до об'єктів в Криму", - зазначив Порошенко.


Також президент віддав наказ главі МЗС України Павлу Клімкіну доручити керівнику місії України при ООН провести консультації в Раді безпеки ООН з метою інформування про розвиток подій.

У свою чергу Клімкін зазначив, що він вже провів ряд телефонних розмов для підтвердження чіткої позиції України в цьому питанні.

"Особливу увагу ми будемо приділяти міжнародним організаціям. За вашим дорученням почали консультації в Раді Безпеки ООН, але також зробимо особливий акцент на ОБСЄ, Рада Європи, і звичайно Європейському Союзі", - додав глава МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко доручив МЗС організувати розмову з Путіним.