ua en ru

Байден подякував Яценюку за його досягнення посту прем'єра

Байден подякував Яценюку за його досягнення посту прем'єра

Віце-президент США Джозеф Байден висловив вдячність прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку "за його невтомні зусилля в ім’я України та намір в подальшому брати участь у процесі реалізації реформ". Про телефонну розмову, яка відбулася після заяви глави українського уряду про рішення подати у відставку, повідомляють у Білому домі.

Так, Байден подякував Яценюку за його партнерство у історичний для України час. Він привітав уряд України з досягненнями, які були зроблені за останні два роки.


"Віце-президент висловив вдячність прем’єр-міністру Яценюку за його невтомні зусилля в ім’я України та його намір в подальшому брати участь у процесі реалізації реформ, необхідних для гарантування стабільності, процвітання та територіальної цілісності України", - повідомляють у Білому домі.

"Лідери погодилися, що такі зміни повинні бути незворотними, а подальший прогрес є вирішальним для забезпечення благополучного майбутнього українського народу", - йдеться в повідомленні.

Лідери також погодилися щодо важливості формування нового складу уряду налаштованого на впровадження необхідних реформ, зокрема тих, які рекомендовані Міжнародним валютним фондом та Європейським Союзом.