ua en ru

Байден: перед Радою стоїть історична можливість поставить нові стовпи свободи

Байден: перед Радою стоїть історична можливість поставить нові стовпи свободи Фото: Джо Байден

Байден відзначив історичну роль нинішньої української влади

Перед Верховною Радою України варто історична можливість поставить нові стовпи свободи. Про це в ході виступу в парламенті заявив віце-президент США Джо Байден, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перед вами стоїть історична можливість, щоб вас бачили, щоб ви залишилися в історії як Рада, яка поставила нові стовпи свободи, яких так хотіли і чекали українські люди. Не мені цього говорить - це зусилля і президента, і прем'єр-міністра і членів цього органу (парламенту - ред.) для того, щоб все, що сталося під час революції гідності, стало реальністю", - заявив Байден.

Байден зазначив, що влада повинна, нарешті, побудувати єдину, демократичну, українську націю. "Перед кожним з вас стоїть завдання використовувати цю можливість, ці жертви, які були принесені на Майдані, перед кожним з вас стоїть завдання використовувати цю можливість для того, щоб відповісти на виклик історії і, нарешті, побудувати об'єднання єдину, демократичну українську націю, яка витримає випробування часом", - сказав віце-президент.

Байден: перед Радою стоїть історична можливість поставить нові стовпи свободи

Фото: Байден в Раді

Нагадаємо, Джо Байден закликав українське керівництво працювати разом.