ua en ru

"Рошен" фактично визнав поставки своїх товарів до Криму до першого півріччя 2017, - нардеп

"Рошен" фактично визнав поставки своїх товарів до Криму до першого півріччя 2017, - нардеп Фото: Сергій Соболєв (прес-служба "Батьківщини")

Соболєв каже, що Порошенко продовжує платити податки в бюджет країни-окупанта

Президент Петро Порошенко не припинив бізнес у Російській Федерації та продовжує платити податки в бюджет країни-окупанта. Про це 4 жовтня заявив з парламентської трибуни перший заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає РБК-Україна.

На його думку, керівництво "Рошен" фактично визнало, що постачало свій товар до окупованого Криму щонайменше до першого півріччя 2017 року.

"Це підтвердження того, що доки країна 4 роки веде війну з російським агресором, у нас є горе-підприємці, які і далі сплачують податки в російський бюджет. Ці гроші використовуються для підтримки окупаційної армії", – обурився політик.

Також Соболєв вважає, що про "потурання російському агресору" свідчать і кадрові призначення президента.

Зокрема, у "Батьківщині" назвали "шокуючою" інформацію про те, що родина першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка отримала громадянство РФ і веде бізнес в окупованому Криму.

"Людина, призначена президентом керувати зовнішньою розвідкою, є громадянином Росії? Хто призначав його? Путін? Скільки це триватиме? Можна прикриватися патріотичними законами, патріотичними гаслами, але як така кадрова політика, як такий бізнес на крові далі може тривати у країні?", – наголосив Соболєв.

За словами представника "Батьківщини", необхідно негайно ухвалити закон про імпічмент президента.