ua en ru

У "Батьківщині" назвали "системним безладом" вибухи у Чернігівській області

У "Батьківщині" назвали "системним безладом" вибухи у Чернігівській області Фото: вибухи на військових складах Чернігівської області (РБК-Україна)

У політсилі підкреслили, що вибухи на військових складах відбуваються з регулярністю

Вибухи на Ічнянському арсеналі у Чернігівській області є не збоєм системи, а системним безладом. Про це йдеться в офіційній заяві партії "Батьківщина", оприлюдненій на сайті політсили, передає РБК-Україна.

"Сватово, Новоянісоль, Балаклія, Калинівка і ось тепер Ічня. Вибухи на військових складах відбуваються з регулярністю, яка свідчить вже не про збій у системі, а про системний безлад, запрограмований на все нові й нові збої. Зрештою, про серйозні проблеми на Ічнянському арсеналі було добре відомо і міністерству оборони, і президенту, адже на них ще рік тому звертав увагу профільний парламентський комітет. Але це не попередило нинішню катастрофу", - йдеться у заяві.

У "Батьківщині" зазначили, що в жодному з таких випадків не було ані пійманих диверсантів, ані покараних посадовців.

"Та й чи варто чекати іншого, коли президент, який за посадою мав би бути головнокомандувачем, вважає можливим під час війни призначати на відповідальні посади у спецслужбах людей, пов’язаних із країною-агресором. А коли про це дізнаються медіа – відбувається мовчанкою. Коли президент довіряє виконувати свої доручення куму Путіна, відкриваючи спеціально для нього повітряний кордон держави", - зазначається у повідомленні.

У політсилі вважають, що звіти про успіхи президентської дипломатії не скасують того факту, що "під час війни ми примудрилися пересваритися мало не з усіма своїми західними сусідами".

"Та й інші союзники, вочевидь, не поспішають надавати Україні зброю, спостерігаючи за вибухами на черговому складі. Мантри про вигоду від продиктованих Путіним Мінських угод не змусять нас забути, що після них Україна лише втрачала території. Розповіді підлабузників про "військовий геній президента" не приховають його неспроможність навести лад в армійському господарстві і в країні в цілому. Та й чи до цього зараз людині, заклопотаній зовсім іншим – "дембельским" розтягуванням національного надбання, гарячковим "тасуванням" місцевих посадовців, "підтягуванням під себе" телеканалів…", - йдеться у заяві.