ua en ru

"Батьківщина" вимагає розслідувати фінансові порушення у Держводагентстві

"Батьківщина" вимагає розслідувати фінансові порушення у Держводагентстві Фото: Сергій Євтушок

Фракція "Батьківщина" вимагає від Генеральної прокуратури України (ГПУ), Служби безпеки України (СБУ) та Міністерства внутрішніх справ (МВС) провести розслідування за результатами перевірки Державною аудиторською службою України обласних відділень Державного водного агентства України. Про це сьогодні заявив народний депутат від "Батьківщини" Сергій Євтушок на брифінгу у Верховній Раді, передає прес-служба "Батьківщини".

"Державною аудиторською службою України було виявлено фінансові порушення загальною сумою більше 77 млн грн у Держводагентстві за час керівництва Овчаренко Ірини, яка займала посаду виконуючого обов’язки голови. Сьогодні вона бере участь у конкурсі, аби отримати цю посаду вже не в статусі в.о.", – розповів Євтушок.

Він наголосив, що фракція "Батьківщина" вимагає від ГПУ та інших правоохоронних органів, що мають повноваження в сфері боротьби з корупцією, провести детальне розслідування на основі даних аудиторських фірм, не допустити до конкурсу Ірину Овчаренко та відкрити адміністративну та карну справи стосовно її діяльності.

"Зловживання, що були зафіксовані, традиційні – безпідставне направлення коштів на надання консультаційних послуг, завищення вартості будівельних та інших видів робіт, необґрунтоване списання дебіторської заборгованості споживачів за фактично надані послуги з подачі води і заниження вартості цих послуг та інше", – уточнив член фракції "Батьківщина".

Зокрема, зазначає прес-служба партії, найбільше порушень та зловживань зафіксовано у Миколаївській, Київській та Харківській областях.

За інформацією Євтушка, призначення Ірини Овчаренко на посаду керівника Державного водного агентства лобіює народний депутат Сергій Березенко, один з новообраних заступників голови фракції БПП.

"Ми повинні продовжувати боротися з корупцією. Коли, прикриваючись таким прозорим конкурсом, народні депутати намагаються просувати корупціонерів, це є ганьбою для країни", – підсумував парламентар.

Як зазначається, раніше народний депутат від "Батьківщини", екс-губернатор Херсонщини Юрій Одарченко, виступаючи з трибуни ВРУ, заявив про неефективну роботу керівництва Державного агентства водних ресурсів і звернувся до міністра екології з проханням принципово підійти до нових кадрових призначень.