ua en ru

"Батьківщина" вимагає припинити тотальні фальсифікації при підрахунку голосів, – заява

"Батьківщина" вимагає припинити тотальні фальсифікації при підрахунку голосів, – заява

Партія "Батьківщина" заявляє про масові фальсифікації під час підрахунку голосів на всіх округах, де у неділю відбулися проміжні вибори до Верховної Ради, і вимагає припинити маніпуляції. Про це йдеться у заяві партії.

"За результатами паралельного підрахунку голосів, який провів наші штаби, кандидати від "Батьківщини" впевнено перемагають щонайменше у трьох округах: 151-му на Полтавщині (Руслан Богдан), 183-му на Херсонщині (Юрій Одарченко) та 206-му на Чернігівщині (Юрій Власенко). Разом з тим, інформація, яку ми отримуємо від штабів в усіх 7 округах, свідчить, що партія влади вдалася до відвертих фальсифікацій після закриття дільниць, під час підрахунку голосів", – заявили в "Батьківщині".


Партія закликала правоохоронні органи пам’ятати про свою основну функцію – стежити за дотриманням законів.

"Прокуратура і поліція, інші правоохоронні органи – ви не повинні сприяти фальсифікаціям на виборах, ви мусите припинити бути спільниками бандитизму, який розгорнула партія влади!", – наголосили в заяві партії.

"Батьківщина" також звернулася до Президента України: "Якщо звання гаранта Конституції щось значить для Президента, він мусить негайно зупинити свавілля і беззаконня, які почалися в округах", – переконані в "Батьківщині".