ua en ru

"Батьківщина" підготує законопроект про зміни до судової реформи

"Батьківщина" підготує законопроект про зміни до судової реформи Фото: Сергій Власенко

Ухвалену сьогодні у парламенті судову реформу у "Батьківшині" вважають ганьбою

Фракція "Батьківщина" не голосувала за судову реформу, яку було ухвалено в парламенті з порушенням усіх норм Регламенту, за допомогою кнопкодавства. Про це в коментарі журналістам заявив член фракції Сергій Власенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, судову реформу "продавили у парламенті через тиск на народних депутатів, через кримінальні справи, які повідкривали проти парламентарів і які було нівельовано взамін за це голосування".

"На жаль, це було голосування один в один, як за часів Януковича: з порушенням усіх норм Регламенту, коли голосів спочатку не було, а потім з’явилися, із фіксуванням фактів кнопкодавства. Їм потрібен був цей закон і вони його проголосували, наплювавши на всіх і вся", – заявив парламентар.

Власенко констатував: "Усе, що сьогодні відбувалося в парламенті, скеровано на забезпечення тотального контролю Порошенка та його оточення над судовою системою України та з метою створення з суду репресивного механізму як проти громадян України, так і проти своїх політичних опонентів".

За словами депутата від "Батьківщини", кінцевого тексту судової реформи поки що ніхто не бачив, але вже зараз можна зауважити, що пройшла скандальна 109-та поправка про зменшення термінів досудового розслідування.

"У судовій реформі мільярдер Порошенко заклав таку ідеологію, що прості люди будуть позбавлені або сильно обмежені у можливості доступу до правосуддя через подорожчання послуг та зборів", – зазначив Власенко.

Він також повідомив, що фракція "Батьківщина" обов’язково підготує законопроект про внесення змін до ухваленої сьогодні судової реформи.

"Покажіть мені 226 голосів в залі, які за це проголосують. Ми зробимо все від нас залежне, але у нас, на жаль, немає голосів у цьому парламенті", – заявив нардеп.