ua en ru

"Батьківщина" стурбована серією нападів на журналістів та активістів

"Батьківщина" стурбована серією нападів на журналістів та активістів Фото: Юлія Тимошенко (ba.org.ua)

"Батьківщина" вимагає зупинити "терор" проти громадських активістів

"Батьківщина" надзвичайно стурбована серією нападів на журналістів і громадських активістів на півдні України. Про це йдеться у заяві "Батьківщини", опублікованій на офіційному сайті партії.

"Лише останнім часом нападів зазнали дев’ятеро небайдужих громадян – Аліна Радченко і Світлана Подпалая, Михайло Кузаконь та Григорій Козьма, Віталій Устименко та Сергій Стерненко, Юрій Дяченко, Олег Михайлик і Ксенія Бикова. Дивною і неприродною є ситуація, коли єдиною силою, яка протистоїть корупції та наступу сепаратизму на Одещині, є громадські активісти. Критики дій місцевої влади та бездіяльності правоохоронних органів сьогодні ризикують своїм життям – і відповідальність за це лягає на тих, хто нині живе на податки і носить погони", - йдеться у повідомленні.

У "Батьківщині" наголосили, що 14 атак за останні півтора роки є достатньо вагомою причиною для того, щоб звернути увагу на загрозу.

"Батьківщина" підтримує звернення одеської громадськості до найвищих посадовців нашої держави, які мусять у найкоротші строки покарати своїх винних підлеглих, а також забезпечити всебічне і швидке розслідування фактів переслідування активістів. Непокаране зло зростає буквально у нас на очах. Усім очевидно, що бандити з кожним разом стають жорстокішими і зухвалішими", - йдеться у заяві.

"Батьківщина" вимагає швидких і жорстких кадрових рішень щодо тих керівників силових та інших державних органів, які не змогли запобігти "хвилі терору".

Нагадаємо, у громадського активіста Олега Михайлика стріляли 22 вересня в Одесі. За фактом нападу на Михайлика поліція відкрила справу за ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

Як заявила одеська журналістка, екс-заступник голови Одеської ОДА Зоя Казанжі, причиною нападу на Михайлика могла бути його діяльність і намір балотуватися в мери на майбутніх місцевих виборах.