ua en ru

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.2014

Донецький "Шахтар" Борисові розгромив місцевий БАТЕ.

Донецький "Шахтар" Борисові розгромив місцевий БАТЕ.

21 жовтня, 21:45
Борисов, "Борисов-Арена"
БАТЕ - Шахтар, 0:7
Гол: Тейшейра, 11, Адріано, 28 (з пен.), 38, 40, 44, 81 (з пен.)Коста, 35
Трансляція на 2+2

Склади команд:
БАТЕ:
Черник, Хагуш, Поляків, Тубіч, Младенович, Яблонський, Ліхтарович, Гордійчук, Карницкий, М.Володько, Сигневич
Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Фернандо, Степаненко, Коста, Тейшейра, Тайсон, Адріано

Ефір гри БАТЕ - Шахтар на сайті і мобільних платформах здійснюється ТСН - партнером УЄФА по телетрансляціям.

Фінальний свисток

90+1 хв. Марлос пробив з-під захисника у руки голкіпера.

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201488 хв. Адріано ще й відзначився жовтою карткою.

87 хв. Бернард вирвався на побачення з голкіпером, але пробити не зміг.

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201481 хв. З першої спроби Луїс був точний, але суддя змусив перебити. І з другої спроби Адріано забив свій гол п'ятою у матчі!

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201480 хв. Сигневич порушив правила на Адріано. Це пенальті!

77 хв. Тейшейрі сантиметрів не вистачило, щоб врятувати уходящий м'яч і віддати його на Фред, який самотньо стояв у порожніх воріт.

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201474 хв. Бага виходить замість Сигневича.

70 хв. Ставший традицією у цьому матчі простріл від Шевчука накрив Черник, трохи випередивши Адріано.

66 хв. Красивий пас від Бернарда знайшов голову Адріано, від якої м'яч влучив у штангу.

63 хв. 18 хвилин другого тайму вже минуло, а голів нема. Як так?

58 хв. Без бажання протікає гра. Шахтар намагається вигадати щось надтаке. А білоруси намагаються хоч щось зробити.

53 хв. Шевчук виконав навіс з флангу і захисник ледь не скинув під удар Адріано. На щастя білорусів, першим встиг на м'яч воротар.

49 хв. А Пятов рятує Шахтар. Карницки бив після пасу Володько від краю штрафного.

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201446 хв. Це так мило. П'ять замін в перерві. У "Шахтаря" пішли Коста, Фернандо і Тайсон. З'явилися Марлос, Бернард і Фред. У БАТЕ - замість Алексиевича і Тубіча вийшли Гайдучик та Ліхтарович.

Почався другий тайм

Перерва. А кому він потрібен?

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201444 хв. І ще один... Знову простріл зліва, воротар пропускає м'яч під руками і Адріано вкочує м'яч у ворота.

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201440 хв. Оп-па! Хет-трик Адріано! Простріл зліва, м'яч влучає у захисника і відскочив до Луїсу, який спокійно зробив свою роботу!

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201437 хв. Адріано! Ставимо рекорди? Шевчук прострілив зліва і Луїс відправив м'яч на голкіпером!

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201435 хв. Матч можна закінчувати. Їжі один гострий випад гірників завершився проривом Тайсона по лівому флангу, після якого той віддав на порожні ворота на Косту!

34 хв. Знову Тейшейра вийшов на воротаря, прокинув м'яч над Черником і впав від дотику з ним. Суддя вирішив пошкодувати білорусів.

31 хв. Другий удар у виконанні Кости! В цей раз класніше і небезпечніше - надійно зіграв Черник.

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201428 хв. І Луїс Адріано забиває з точки другий гол!

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201427 хв. Повторення - мати навчання. Знову організували контратаку гірники. І знову Тайсон віддав на хід Тейшейрі і того звалив в своїй штрафній воротар.

25 хв. Сихневич неточно пробив головою після подачі зліва.

22 хв. Коста вирішив почати пристрілюватися. Поки несильно і в руки голкіперу.

18 хв. Ух! Шевчук спіткнувся і його обігнав Володько і вийшов на побачення з голкіпером. М'яч пройшов повз П'ятова, але Срна вибив його з воріт.

16 хв. Тайсон непогано пробив здалеку, але м'яч від захисника пішов на кутовий.

БАТЕ - Шахтар: стенограма онлайн-трансляції матчу, 21.10.201411 хв. ГОООООЛ!!!! Нарвалися білоруси на контратаку донеччан. Тайсон вивів один на один Тейшейру і той, обігравши воротаря, закотив м'яч у ворота.

11 хв. Не тушується БАТЕ грати в атаці. Навантажили вони гірників постійними подачами в штрафну, але жодна з них не дійшла до удару.

6 хв. Після флангового прострілу жоден з гравців Шахтаря, а таких торкнулося м'яча четверо, не змогли пробити по воротах - захисники грають дуже щільно.

2 хв. Перший удар - Срна пробив з штрафного і Черник м'яч забрав.

Команди на поле. Починаємо!

Добрий вечір, друзі. РБК-Україна починає трансляція матчу Ліги Чемпіонів БАТЕ - Шахтар.

Після двох турів у групі Н, де грають "гірники" і білоруси, наступний порядок:

Порту - 4 очки
БАТЕ - 3 очки
Шахтар - 2 очки
Атлетик - 1 очко

БАТЕ і "Шахтар" вперше зустрічаються в єврокубках. Обидві команди сподіваються наблизитися до лідера у групі H "Порту".

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу:

"Всім зрозуміло, яке значення має гра. Зазвичай спарені матчі визначають, хто які шанси має далі, а як мінімум одна команда відвалюється. Ми розуміємо, з яким суперником зустрічаємося, і гарненько вивчили, як діє БАТЕ. БАТЕ грає у вертикальний футбол, гравці виконують великий обсяг роботи, використовують добре організований командний пресинг і залишають мінімум вільних зон для суперника. Якщо порівнювати збірну Білорусі і БАТЕ, я б віддав перевагу борисовському клубу. Це більш молода команда, яка сильніше в організації і дисципліни. БАТЕ досягав хороших результатів у Європі в іграх із сильними клубами. Перемога над "Атлетіком" була невипадковою, тоді як у Порту частково не пощастило".Єдиний раз БАТЕ перетинався з командою з України на груповому етапі Ліги Європи УЄФА-2010/11. У Мінську Павло Нехайчик при рахунку 0:4 на користь київського "Динамо" в кінцівці забив гол престижу.

До цього команди зустрілися в Києві, де зіграли внічию - 2:2. У другому таймі Нехайчик відновив рівновагу, а рахунок відкрив Віталій Родіонов. Це був перший поєдинок білоруського клубу проти команди з України.

У своєму першому матчі групового етапу на новій "Борисов-Арені" БАТЕ досяг важливої перемоги з рахунком 2:1 над "Атлетиком", в якійсь мірі реабілітувавшись за виїзну поразку (0:6) на старті турніру від "Порту".

У матчі другого туру "Шахтар" до 85-й хвилині мали перевагу у два м'ячі, але примудрився зіграти внічию з "Порту" - "дракони" здобули очко на четвертій доданій хвилині. Донеччани стартували в турнірі з безгольовою нічиєї на виїзді з "Атлетіком".

Єдиний раз гірники перетиналися з командою Білорусі у Кубку Інтертото-1996. Вдома вони програли "Атаці-Аурі" (1:2), за яку виступав нинішній наставник БАТЕ Єрмакович.

"Шахтар" виграв лише один з шести останніх виїзних єврокубкових поєдинків.

Використані матеріали УЄФА