ua en ru

Башканом Гагаузії, автономного утворення в Молдові, знову обрано М.Формузала

На виборах Башкана (глави) Гагаузії (автономно-територіальне утворення на півдні Молдови) переміг нинішній керівник автономії Михайло Формузал, якого 26 грудня 2010 р., під час другого туру виборів Башкана, підтримало найбільше число громадян, що взяли участь у голосуванні. Як повідомили РБК в Центральній виборчій комісії Гагаузії, за попередніми підрахунками, М.Формузал набрав у перебігу виборів понад 31 тис. голосів виборців, а його суперник - мер міста Комрата Микола Дудогло - близько 29 тис. голосів. Таким чином, нинішнього башкана Гагаузії було переобрано на новий чотирирічний термін.

М.Формузала двічі - 1999 р. і 2003 р. - було обрано мером міста Чадир-Лунга, а за результатами виборів 17 грудня 2006 р. він вперше став главою автономно-територіального утворення Гагаузії.

Башкан (голова) Гагаузії - її найвища посадова особа. Йому підлеглі всі органи публічного управління Гагаузії. Глава автономії представляє регіон на території Молдови і в міжнародних відносинах, указом президента Молдови його затверджують членом молдовського уряду. Главу Гагаузії обирають на термін чотири роки.