ua en ru

У Барселоні сотні тисяч каталонців вимагають незалежності від Іспанії

У Барселоні сотні тисяч каталонців вимагають незалежності від Іспанії Фото: у Барселоні сотні тисяч каталонців вимагають незалежності від Іспанії (twitter.com/dfertl/status)

Демонстрація проходить майже через рік після проведення референдуму, який привів до проголошення нереалізованої декларації про незалежність

У вівторок, 11 вересня, сотні тисяч каталонців вийшли на вулиці Барселони, щоб відзначити Національний день регіону - Діади, і висловити підтримку незалежності від Іспанії. Про це повідомляє La Vanguardia.

Як повідомляє видання, точну кількість учасників акції поки невідомо, але каталонська поліція заявила про "близько мільйона учасників демонстрації".

У Барселоні сотні тисяч каталонців вимагають незалежності від Іспанії
У Барселоні сотні тисяч каталонців вимагають незалежності від Іспанії
Фото: у Барселоні сотні тисяч каталонців вимагають незалежності від Іспанії

Демонстрація проходить майже через рік після проведення референдуму, який привів до проголошення нереалізованої декларації про незалежність.

Раніше повідомлялося, уряд Каталонії відновить кампанію за незалежність від Іспанії.

Нагадаємо, що прем'єр Іспанії пропонує провести референдум про розширення автономії Каталонії.

Додамо, що суддя Верховного суду Іспанії Пабло Лларена вирішив відмовитися від вимоги екстрадиції екс-глави Каталонії Карлеса Пучдемона. 17 липня 2018 року колишній голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон заснував новий рух за незалежність регіону від Іспанії.