ua en ru

У Барселоні кількість протестувальників проти незалежності Каталонії зросла до півмільйона

У Барселоні кількість протестувальників проти незалежності Каталонії зросла до півмільйона Фото: мітинг за єдність Іспанії (twitter CirculoBalear)

Організатори заявили, що на вулиці вийшли понад 900 тис. осіб, поліція ж заявляє про 350 тисяч

У центрі Барселони на мітингу на підтримку єдності Іспанії зібралися близько 350 тис. осіб. Такі дані оприлюднила муніципальна поліція міста, повідомляє El Mundo.

Зазначено, що демонстрацію організувала група Societat Civil Catalana - провідне об'єднання проти незалежності Каталонії. За підрахунками організаторів, на вулиці міста вийшли понад 900 тис. осіб.

"Єдність Іспанії не може бути проголосована або узгоджена - вона повинна бути захищена", - заявив один із організаторів.

Як повідомляється, більшість демонстрантів прийшли на акцію з каталонським та іспанськими прапорами. Вони висловлюються за єдність країни і закликають до діалогу владу Каталонії й уряд у Мадриді.

Нагадаємо, 1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум щодо виходу зі складу Іспанії. Участь у ньому взяли 2,26 млн із 5,31 млн каталонців, які мають право голосу. У день голосування відбулися сутички між правоохоронцями та прихильниками референдуму, постраждало близько 900 осіб. Відділення регіону не визнають ані Мадрид, ані Європейський Союз, а в ООН закликали Іспанію розслідувати всі випадки насильства на плебісциті.