ua en ru

У Каталонії оголосили остаточні підсумки референдуму про незалежність

У Каталонії оголосили остаточні підсумки референдуму про незалежність Фото: більшість учасників референдуму підтримали незалежність (Pixabey/MayteBG)

Незалежність Каталонії від Іспанії підтримали 90,18% учасників референдуму

Згідно з остаточними даними незалежність Каталонії від Іспанії підтримали 90,18% учасників референдуму. Відповідні дані опубліковані на сайті уряду Каталонії.

Повідомляється, що при явці у 43,03%, що складає майже 2,3 млн осіб, за незалежність Каталонії виступили 90,18%, проти - 7,83%. Також повідомляється, що майже 2% виборців опустили в урни порожні бюлетені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Каталонії збереться 9 жовтня, незважаючи на судову заборону. Не виключено, що прихильники незалежності на даному засіданні можуть прийняти декларацію про незалежність. На даний момент відомо, що текст декларації вже обговорюється.

Офіційний Мадрид не визнає референдум про незалежність Каталонії, який пройшов 1 жовтня. Король Іспанії у зверненні до підданих заявив, що уряд автономії продемонстрував "неприйнятну непокору", щоб "зруйнувати єдність Іспанії".