ua en ru

Баррозу підтримав мирний план Порошенка

Голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу підтримав режим припинення вогню і мирний план Президента України Петра Порошенка.

Голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу підтримав режим припинення вогню і мирний план Президента України Петра Порошенка. Про це Баррозу заявив у ході телефонної розмови з Порошенком, йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Порошенко в свою чергу подякував ЄС за солідарність з Україною і запевнив у тісній координації дій. Президент України висловив намір персонально уявити лідерам ЄС інформацію про перші результати реалізації мирного плану напередодні засідання Європейської Ради 27 червня.

"Голова Єврокомісії запитав про ситуацію на Сході України та про стан переговорного процесу. Петро Порошенко повідомив, що у відповідь на мирні ініціативи терористи не склали зброю і продовжують обстріли підрозділів Збройних сил України", - додали в прес-службі.

Президент також повідомив про готовність, при належних умовах безпеки, відправити у Слов'янськ групу для відновлення інфраструктури постачання води та енергоресурсів, що зруйнована бойовиками.

Як зазначається, Порошенко подякував Жозе Мануелю Баррозу за фінансову підтримку реформи судової системи, правоохоронних органів і запевнив, що Україна налаштована продемонструвати значний прогрес в цьому напрямку.