ua en ru

Барньє офіційно призначений парламентером по Brexit

Барньє офіційно призначений парламентером по Brexit Фото: Мішель Барньє

Міністри ЄС призначили француза Мішеля Барньє відповідальним за переговори по Brexit

Міністри Європейського Союзу одноголосно прийняли рішення про делегування француза Мішеля Барньє повноважень щодо початку переговорів щодо виходу Великобританії з ЄС. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"27 міністрів щойно одноголосно прийняли рішення про початок переговорів по статті 50. Сильний і чіткий мандат для Мішеля Барньє", - заявила заступник Барньє Сабіне Веянд.

Так, екс-комісар ЄС будети вести переговори від імені 27 країн - членів ЄС в найближчі два роки. З боку Лондона він буде мати справу з британським міністром з Brexit Девідом Девісом.

Згідно з інформацією видання, європейські міністри застерегли 22 травня 2017 року, що це будуть "дуже складні" переговори. У свою чергу, парламентер з Brexit від Євросоюзу і спеціальний представник ЄС Мішель Барньє заявив, що очікує 19 червня перших переговорів з Великобританією про терміни виходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Великобританії відмовиться від переговорів з Brexit, якщо Брюссель буде наполягати на вимозі виплатити 100 млрд євро за вихід з Європейського Союзу. Девіс Девіс заявив, що навіть 1 млрд фунтів стерлінгів вважає великою платою за вихід з ЄС.