ua en ru

Барак Обама: США зроблять все можливе для міжнародної ізоляції Башара Асада

Президент США Барак Обама висловив стурбованість з приводу "відверто насильницьких методів", які використовує влада Сирії для придушення заворушень у м.Хама, повідомляє РБК з посиланням на Reuters. Він також пообіцяв докласти максимальних зусиль по об'єднанню світових лідерів для встановлення політики ізоляції відносно режиму Президента країни Башара Асада.

"Повідомлення, які надходять з Хами, жахають, вони є дзеркалом істинного обличчя правлячого режиму. Сирія була б набагато кращим місцем, якби в ній проводилися демократичні перетворення", - вважає Обама. "США продовжать посилювати тиск на Сирію і зроблять все можливе для міжнародної ізоляції Асада, ми маємо намір підтримати сирійський народ", - йдеться в поширеній заяві.

Різку критику США викликали події в м.Хама, де, за повідомленнями очевидців, вранці 31 липня 2011 р. для придушення акцій невдоволення влада використовувала війська за підтримки танків. Точних даних про кількість загиблих в ході цього інциденту поки немає. Повідомляється лише, що жертв не менше сотні.

З березня поточного року в Сирії не припиняються масові виступи, спрямовані проти режиму Асада. Сирійський лідер провів низку реформ, проте влада жорстко подавляє несанкціоновані акції протесту, у тому числі із застосуванням військової сили. Правозахисні організації заявляють, що з початку заворушень у ході вуличних безладів було вбито понад 1 тис. 500 осіб. Втім, з інших джерел ці відомості поки не підтверджуються. В Дамаску заявляють, що до заворушень причетні "терористичні угрупування", в боях з якими вбито сотні поліцейських і військовослужбовців урядової армії.