ua en ru

Банкіри намагаються залучити заможних клієнтів "Дельта Банку"

Банкіри зацікавлені в залученні коштів заможних клієнтів, які дістануться їм у процесі виплат компенсацій вкладникам збанкрутілого "Дельта Банку". Про це Фінансовому клубу в рамках спецпроекту "Моніторинг виплат компенсацій вкладникам Дельта Банку" розповіли керівники банків-агентів, які здійснюють виплати Фонду гарантування вкладів фізосіб.

За попередніми підрахунками, через кожного з чотирьох банків-агентів пройде близько 3 млрд грн виплат. Фінансисти не приховують, що найбільш привабливі для них заможні клієнти збанкрутілого "Дельта Банку". При цьому у кожного з банків своя стратегія "перехоплення" таких вкладників.

У державного Ощадбанку головний аргумент для заможних вкладників: депозити в цьому банку на 100% гарантуються державою незалежно від їх суми, в той час як в інших фінансових установах ФГВФО компенсує лише суми до 200 тис. грн.

"Середня сума вкладу в Дельті - 21 тис. грн. Клієнти налаштовані залишати у нас великі суми. Якщо коштів небагато, клієнт воліє їх забрати", - повідомила директор департаменту роздрібного бізнесу Ощадбанку Валерія Малахова.

В його системі вкладники збанкрутілого "Дельта Банку" залишили на депозитах майже половину грошей, отриманих у вигляді компенсацій від Фонду гарантування вкладів.

У свою чергу державний "Укрексімбанк" намагається продемонструвати новим клієнтам якість сервісу, вироблену для великих клієнтів-юридичних осіб та їх керівників, які становлять кістяк клієнтської бази банку.

"Ми не будемо гнатися за кількістю вкладників, - розповіла Фінансового клубу заступник голови правління "Укрексімбанку" Світлана Монастирська, через систему якого пройде близько 140 тис. вкладників "Дельта Банку", - Для нас важливо не кількість клієнтів, а їх якість. У нас середня сума вкладу - 100 тис. грн, за пенсійним вкладом - 80 тис. грн. Завдання на цей рік - залучити не менше півмільярда гривень на депозити".