ua en ru

Банкір: Призначення Зайчука постійним представником НБУ в Раді - позитивний сигнал для банків

Виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ), голова правління Укргазбанку Сергій Мамедов прогнозує, що призначення Сергія Зайчука постійним представником Національного банку України у Верховній Раді стане позитивним сигналом для банківської системи.

"Національний банк України завжди активно захищає інтереси банківської системи, тому ми вважаємо призначення такого представника в парламенті розумним і логічним кроком", - зазначив він.

Банкір також констатував, що новий представник НБУ в парламенті допоможе посилити діалог цих структур.

"Прямий зв'язок з парламентом допоможе посилити роль Нацбанку, як одного із суб'єктів законодавчої ініціативи, ефективніше доносити думку регулятора до депутатів, а також почути погляди законодавців. Така взаємодія вигідно обом сторонам. Воно також вигідно банкам", - підкреслив Мамедов.

Нагадаємо, що 9 липня постійним представником НБУ в Раді призначений Сергій Зайчук.

З квітня 2009 р. він обіймав посаду заступника, першого заступника голови, генерального директора Державної інноваційної фінансово-кредитної установи.

Постійний представник НБУ в парламенті уповноважений забезпечувати взаємодію між структурами, сприяти вирішенню питань, що виникають в їх відносинах.