ua en ru

Банки з російським капіталом готові нарощувати кредитний портфель в Україні, - E&Y

Банки з російським капіталом готові нарощувати кредитний портфель в Україні. Про це говориться в огляді аудиторської компанії Ernst & Young.

"Стратегічні цілі банків відрізняються в залежності від фінансового стану і наявності вільних ресурсів, а також підтримки акціонерів. Окрема група банків, що включає, перш за все, банки з російським капіталом, готова нарощувати кредитний портфель і конкурує за кредитоспроможних позичальників і в роздробі, і в корпоративному сегменті. В той же час, багато банків зосереджені на очищення балансів від "токсичних" активів, зниження операційних витрат і згортання або продажу бізнесу. У першу чергу, це фінансові установи, які належать акціонерам з Греції і деяких інших європейських країн", - підкреслила старший менеджер відділу супроводу угод E&Y Лариса Марченко.

Вона також зазначила, що з точки зору продуктів, у роздробі нарощуються обсяги беззаставних споживчих кредитів, а також поширюється карткове кредитування. При цьому іпотека залишається поза інтересів банкірів і позичальників через малу прогнозованості вартості гривні і завищених ставок.

Читайте також: Прибуток банків України в листопаді виріс на 80% - до 560 млн грн.