ua en ru

Банки-кредитори групи компаній "АІС" звернулися до Азарова з проханням втрутитися в ситуацію з погашенням компанією боргів

Декілька банків кредиторів групи компаній "АІС" звернулися до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з проханням втрутитися в ситуацію з погашенням компанією боргів. Про це в ході прес-конференції заявив старший радник ПАО "Альфа-банк", голова комітету із захисту прав кредиторів НАБУ Роман Шпек, передає кореспондент РБК-Украина

Президент ПАО "Альфа-банк" Олександр Луканов спільно з головою правління ВАТ "ВТБ Банк" Вадимом Пушкарьовим і в.о. голови правління "Укрсиббанку" Сергієм Пановим підписали лист-звернення до Азарову, в тексі якого просять "звернути увагу на ситуацію, яка склалася у великих банків з корпорацією "АІС", підконтрольною нардепові від Партії регіонів Дмитру Святашу, і втрутитися для відновлення законності".

Приводом для колективного прилюдного звернення стали факти ухилення від виконання кредитних зобов'язань компаніями, що входять до групи "АІС", яка у свою чергу пов'язана з бізнесменом, народним депутатом, членом Партії Регіонів - Дмитром Святашем.

Банкіри вважають, що, якщо депутати-боржники попадуть у ВР нового скликання, це може ускладнити процес повернення боргів. "І ще одна мета (звернення) - не дати можливість окремим персоналіям сховатися за депутатськими мандатами нового скликання", - пояснив Пушкарев.

Банкіри відзначили, що ані Святаш, ані його партнери не комунікують з банками.

"Жодної комунікації немає, окрім судових процесів. У нас є контакт лише через негативне відчуження закладеного майна. Ми отримуємо продаж наших застав, банкротство. Все що завгодно, але лише ні контакт з цими особами", - сказав Луканов.

Зазначимо, за повідомленням прес-служби Святаша, народний депутат не має стосунку до групи компаній "АІС".