ua en ru

У банку "ФК Открытие" заявили, що не мають претензій до мільярдера Павла Фукса

У банку "ФК Открытие" заявили, що не мають претензій до мільярдера Павла Фукса Фото: банк "ФК Открытие"

У банку "ФК Открытие" прокоментували інформацію в ЗМІ

Банк "ФК Открытие" веде роботу з узгодження схеми угоди щодо передачі йому майна ЗАТ "ПраймМенеджмент" і зняття особистого поручительства Павла Фукса. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на фінустанову.

"Запропоновані умови з передачі Банку майна, що належить ЗАТ "ПраймМенеджмент"... і зняття особистого Поручительства Фукса П.Я. влаштовують Банк. На даний момент ведеться робота по узгодженню конкретної Схеми угоди", - сказано в листі на ім'я Фукса за підписом старшого віце-президента-керівника дирекцією ПАТ Банк "ФК Открытие" С. Поволжина.

Наголошується, що раніше повідомлялося про нібито наявність претензій фінансового характеру у банкірів до Фуксу, російсько-українського девелопера, який подав заявку на придбання Промінвестбанку.

Так, за даними "Комерсанта", в базі судів загальної юрисдикції числяться позови, подані в цьому році до Павла Фуксу в Тверський районний суд Москви про стягнення заборгованості. Серед позивачів — банк "ФК Открытие" і Російський міжнародний банк (РМБ).

НБУ незабаром має намір винести рішення щодо документів на погодження купівлі української "дочки" Сбербанку, повідомила заступник глави регулятора Катерина Рожкова. "Скоро ми зможемо сформулювати свою позицію з цього питання", - сказала вона.

Рожкова також підтвердила отримання заявок від потенційних покупців Промінвестбанку (ПІБ), вказавши, що документи знаходяться в стадії вивчення.

У випадку з Сбербанком мова йде про консорціум інвесторів — Саїда Гуцерієва і Григорія Гусельникова, з ВЭБом — про групу покупців в особі девелопера Павла Фукса та депутата Максима Микитася. Рожкова уточнила, що український олігарх Олександр Ярославський, який анонсував раніше свій намір претендувати на покупку Промінвестбанку, заявку поки не подавав.

Також у Нацбанку повідомили, що не отримували заявок на придбання інших "дочок" російських держбанків — ВТБ-банку, БМ-банку (входять до групи ВТБ), ВіЕс-банку (належить Ощадбанку).

Нагадаємо, раніше Фукс заявляв, що в Україні потрібно розвивати кредитування малого і середнього бізнесу. При цьому, він зазначав, що має успішний досвід роботи в цьому напрямку на прикладі "Совкомбанку".