ua en ru

Банк Японії зберіг ключову облікову ставку на рівні 0,0-0,1% і вніс ряд змін в монетарну політику

Банк Японії залишив ключову облікову ставку на рівні 0,0-0,1%. За підсумками першого засідання японського ЦБ під керівництвом Харухіко Курода також прийнято рішення внести ряд радикальних змін в монетарну політику, йдеться в повідомленні організації. Рішення про збереження облікової ставки було прийнято одноголосно.

Зміни в монетарній політиці спрямовані на досягнення цільового показника інфляції на рівні 2%. Основна увага при визначенні монетарної політики переміститься з облікової ставки на грошову базу.

Також Банк Японії має намір до 2015 р. подвоїти число придбаних довгострокових держоблігацій і біржових інвестиційних фондів. Організація стане закуповувати бонди з будь-яким терміном погашення аж до 40 років. У середньому, згідно з планом, щорічно банк буде купувати держоблігації на 50 трлн ієн (537,7 млрд дол.).

Раніше новий глава японського ЦБ Курода заявив про намір використовувати будь-які можливості для перемоги над дефляцією 2 квітня 2013 р. "Потрібно чітко дати зрозуміти ринку наші наміри, щоб змінити настрої, які там панують. І нам потрібно довести слова діями, так що наша монетарна політика буде дуже агресивною", - підкреслив він.

Читайте також: Банк Японії має намір використовувати будь-які можливості для перемоги над дефляцією