ua en ru

Банк Японії має намір використовувати будь-які можливості для перемоги над дефляцією

Глава Банку Японії Харухіко Курода заявив, що має намір використовувати будь-які можливості для перемоги над дефляцією. Слова фінансиста прозвучали зустрічі з представниками профільного комітету парламенту, передає Reuters.

"Перемогти дефляцію буде складно, так як вона продовжується в Японії вже 15 років. Але Банк Японії має намір використовувати будь-які можливості для того, щоб довести ринкам серйозність своїх намірів. Нам потрібно чітко дати зрозуміти ринку наші наміри, щоб змінити настрої, що там панують. І нам потрібно довести наші слова діями, так що наша монетарна політика буде дуже агресивною", - сказав Курода.

Також глава Банку Японії заявив, що стабільність обмінного курсу ієни є обов'язком уряду країни, а не Банку Японії.

"У тому випадку, якщо дотримані всі інші умови і ситуація не відрізняється від нормальної, агресивна монетарна політика Банку Японії повинна призвести до ослаблення ієни", - сказав фінансист під час виступу перед профільним комітетом парламенту.

Він додав, що ступінь ослаблення ієни в результаті майбутніх дій банку залежить від глобальних макроекономічних показників.

Перша зустріч правління Банку Японії під головуванням Куроди, за підсумками якої можуть відбутися зміни в політиці організації, пройде 4 квітня 2013 р.

Читайте також: Держборг Японії досяг гігантських розмірів, - глава ЦБ