ua en ru

Банк Японії залишив ключову облікову ставку на рівні 0,0-0,1%

Банк Японії залишив ключову облікову ставку без змін - на рівні 0,0-0,1%. Така інформація міститься в матеріалах кредитної організації. Рішення про збереження цільового процентної ставки по кредитам overnight на колишньому рівні було одноголосно ухвалене за підсумками проведеного сьогодні голосування членів правління банку. Це рішення прогнозувалося більшістю аналітиків.
При цьому японський центробанк ухвалив рішення збільшити обсяг програми викупу активів на 5 трлн ієн (66 млрд дол.) - до 20 трлн ієн, додаткові кошти будуть спрямовані на придбання японських держоблігацій.
Банк Японії повідомив, що зростання економіки країни поступово починає набирати обертів на тлі відновлення постачань підприємств після збоїв, які спостерігалися раніше.
У той же час експерти японського центробанку прогнозують повернення економіки країни помірними темпами зростання на тлі прискорення економічного відновлення в інших країнах і зростання обсягу відновлювальних робіт після недавнього землетрусу. На думку керівництва ЦБ Японії, цього процесу в даний час перешкоджає негативний ефект від уповільнення економічного зростання за кордоном і зміцнення ієни.
Останній раз Банк Японії знизив облікову ставку 3 роки тому (19 грудня 2008 р.) - з 0,3% до 0,1% річних. Раніше, 31 жовтня 2008 р., ставка була знижена з 0,5% до 0,3% річних. До цього ставка не змінювалася з лютого 2007 р. У 2001-2006 рр. японський центробанк проводив політику нульової облікової ставки.