ua en ru

Банк "Фінанси та Кредит" звинуватили в грошових махінаціях

Товариство з обмеженою відповідальністю "Підприємство "Пластик Карта" звинуватило банк "Фінанси та Кредит" у невиконанні зобов'язань і в махінаціях з грошима клієнтів. Про це на прес-конференції заявили фінансовий директор "Пластик Карти" Дмитро Зубко і президент юридичної компанії "Ніколас" Михайло Стрельников.

За словами Зубко, за 2 місяці банк "Фінанси та Кредит" не відправив близько 570 тис. дол. і близько 37 тис. євро, які компанія "Пластик Карта" внесла в вищезазначений банк для відправки зарубіжним партнерам.

"Десь, починаючи з січня, ми стали отримувати від наших зарубіжних партнерів сигнали, що гроші не дійшли до одержувача", - повідомив Зубко. "У підсумку, розібравшись у ситуації, ми з'ясували, що за 2 місяці банк "Фінанси та Кредит" не відправив близько 570 тис. дол. і близько 37 тис. євро. При цьому з рахунку компанії "Пластик Карта" банк списав гроші вчасно", - заявив топ-менеджер компанії.

"Аналізуючи те, що відбувається, можна зробити висновок, що банк ці гроші просто вкрав", - наголосив Зубко.

Злий умисел бачить в діях банку "Фінанси та кредит" і президент юридичної компанії "Ніколас" Михайло Стрельніков.

Як він заявив, про це свідчить абсолютне ігнорування банком усіх звернень та офіційних претензій з боку підприємства "Пластик карта" і відсутність будь-яких пояснень з приводу ненадходження відправлених коштів одержувачу.

Стрельніков заявив, що з боку банку видно факт зловживання та шахрайства, у зв'язку з чим вже підготовлений і поданий позов до суду про стягнення коштів з фінустанови. Також юристами готується до подання у прокуратуру заява про шахрайство з боку керівництва банку, адже такі дії підпадають під ст. 190 КК України (шахрайські дії вчинені групою осіб за попередньою змовою, в особливо великих розмірах).

"Пластик Карта" в свою чергу зазначає, що всі документи, які підтверджують перерахування коштів у банк від компанії, у підприємства є в наявності.

Нагадаємо, банк "Фінанси і Кредит" останнім часом мав серйозні фінансові проблеми, у зв'язку з чим, Національний банк вирішив виділити входить в групу найбільших банку "Фінанси та Кредит" стабілізаційний кредит 750 млн грн.

Основним бенефіціаром "Фінанси та Кредит" є позафракційний депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго.

За даними НБУ, на 1 квітня за розміром активів банк займав 10-е місце (41,470 млрд гривень) серед 133 діючих банків.

Компанія "Пластик Карта" спеціалізується на виробництві великих і середніх тиражів пластикових карт. З 1999 року компанія є принциповим членом міжнародної організації виробників пластикових карт ICMA (Manufacturing International Card Association).