ua en ru

Балух відмовився вийти з камери для участі в відеозв'язку

Балух відмовився вийти з камери для участі в відеозв'язку Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

Балух повинен був брати участь у засіданні по відеозв'язку, однак відмовився вийти з камери

В підконтрольному Росії Верховному суді Криму в понеділок, 24 вересня, розпочалося судове засідання по розгляду апеляційної скарги захисту активіста Володимира Балуха на рішення російського суду в Роздольному. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Повідомляється, що Балух повинен був брати участь у засіданні по відеозв'язку, однак відмовився вийти з камери.

"Наскільки мені відомо, при нашій останній зустрічі він сказав, що відмовляється від відеоконференцзв'язку, але не від участі в суді", - розповів адвокат Балуха Тарас Омельченко.

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю "Верховний суд Криму" сьогодні, 24 вересня, розгляне апеляційну скаргу захисту українського активіста Володимира Балуха на вирок Роздольненського районного суду. Як повідомляється, початок засідання призначено на 15:00.

Як відомо, активісту "присудили" три роки позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. Зокрема, "суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності закладу, який забезпечує ізоляцію від суспільства). Як зазначається, за сукупністю з минулими вироками - це 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і штрафу в 10 тис. рублів (4,1 тис. гривень).