ua en ru

Балога вважає події в Мукачево спробою дискредитувати "Правий сектор" та його особисто

Народний депутат України Віктор Балога вважає, що стрілянина в Мукачево є чітко спланованою провокацією з дискредитації "Правого сектора", а також можливістю звести рахунки з самим Балогою.

"Можливо, хоча б зараз, коли радник Авакова цитує Ланьо, як цінного свідка у справі про стрілянину в Мукачево, люди зрозуміють, що все це була чітко спланована провокація з дискредитації "Правого сектора". А за одне - можливість звести рахунки зі мною особисто", - заявив Балога.

Політик сподівається, що, можливо, люди зрозуміють, що надто підозріло, коли МВС кидає стільки особового складу і техніки на пошуки кількох "правосеків", але всіма силами вигороджує збройних фанатів марки Adidas.

"Вони діють настільки цинічно, наскільки собі не міг дозволити навіть Янукович у свої кращі часи. Вони не соромляться будувати версії щодо моєї дискредитації на словах людини, у якого вже були проблеми із законом. Вони вже розрахувалися з високою посадою з колишнім керівником міліції Закарпаття, який вдало підставив декількох відморозків, що кинуло тінь на репутацію всього "Правого сектора", - зазначив Балога.

"І чим більше говорять такі, як Аваков і його радники, тим більше люди розуміють, що це не боротьба з контрабандою. Це боротьба з "Правим сектором", який усім заважає, і з Балогою, чиї рейтинги в Закарпатті перед місцевими виборами багатьом не дають спокою", - вважає політик.

Балога підкреслив, що завжди допомагав закарпатцям, які захищають Україну на сході, і буде допомагати до тих пір, поки буде така можливість.

"Коли 128-а бригада їхала на передову, ми закупили їм все, починаючи з туалетного паперу, закінчуючи принтерами і тепловізорами. Тому що чиновники були зайняті дерибаном бюджету. Я допомагав і допомагаю військовим з Криму, які не зрадили присяги і яких направили нести службу в Закарпатті. Я допомагав і буду допомагати тим, хто повернувся з фронту з пораненнями, і на кого забило держава", - підкреслив політик.

За його словами, він дійсно допомагав "Правого сектору" рік тому, так само як допомагав їм кожен, хто прагнув змін на краще.

"Коли Майдан був у подвійному кільці, я привіз людям більше 1000 касок і протигазів. Якщо це врятувало хоча б одне життя, значить я вже не даремно ходжу по цій землі. І я це робив тоді, коли Аваков і йому подібні злазили зі сцени, і не могли навіть підвезти дрова", - нагадав депутат.

На його думку, зараз "ці лузери" розгорнули проти нього широкомасштабну кампанію з дискредитації. Але вони, заявляє Балога, не перші:

"Янукович боровся зі мною два роки. У нас відбирали мандати, нас змушували вступити в Партію регіонів. Але поламали зуби. Закарпаття було єдиним в Україні, де "регіонали" не почували себе в комфорті. І це був той період, який Аваков спокійно провів в Італії. Але ми не пішли, ми залишилися тут і захищали кожного закарпатця", - підкреслив Балога.

"З тих людей, які тоді працювали проти нас, один зараз у Ростові, чи де він там, інший - в Москві. Вони теж думали, що зловили Бога за бороду, але час усе розставив на свої місця. І якщо хабарники і зрадники ставлять мені палиці в колеса, - це ще одне підтвердження того, що я на правильному шляху. Головне, щоб, поки я його пройду, що вони повністю не втратили країну. Я з Мукачева ніколи нікуди не виїжджав. Я тут жив і буду жити. А у них маршрути вже давно прораховані", - підсумував політик.