ua en ru

Балога офіційно звернувся до Азарова у зв’язку з проблемами фінансування МНС

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога надіслав офіційні звернення до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, в яких наголошується на існуючих проблемах з фінансуванням діяльності МНС. Про це повідомляє прес-служба МНС.
Зокрема, відзначається зволікання Державної казначейської служби з наданням коштів, вже виділених на потреби Міністерства. За листопад цього року МНС не отримало 19,4 млн гривень на остаточне зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, 10,9 млн - на заходи в рамках програм цивільного захисту, 9 млн - на забезпечення житлом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та 19,6 млн гривень для підтримання у безпечному стані зони відчуження, енергоблоків та об'єкту "Укриття", будівництва комплексу "Вектор".
Крім того, за грудень Державною казначейською службою не виділено 37,8 млн гривень на фінансування заходів у зоні відчуження та на об'єктах ЧАЕС, 2,5 млн як внесок України до рахунку ядерної безпеки ЄБРР, 11 млн гривень на придбання спеціальної техніки та обладнання для аварійно-рятувальних підрозділів.
Керівник МНС наполягає, щоб Міністерство фінансів і Державна казначейська служба забезпечили повне фінансування видатків МНС, пов'язані з виконанням Україною міжнародних зобов'язань, безпекою громадян та їх соціальним захистом.