ua en ru

Балансування між Росією та Заходом загрожує зовнішньополітичній та економічній безпеці України, - експерт Heritage Foundation

Балансування між Росією та Заходом викликає серйозне питання про зовнішньополітичну та економічну безпеку України. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив експерт стратегічного дослідницького інституту США Heritage Foundation Аріель Коен.

"Порахуйте самі: Ринок Євросоюзу - це 14-15 трлн дол. загального ВВП, ринок США - приблизно 13 трлн дол., а ринок Митного союзу - 2 трлн дол. Це відображає і перспективи української економіки на міжнародній арені. Крім того, Україна для Росії цікава через транзит ресурсів. Вона не буде вкладати кошти в розвиток нових технологій в Україні, модернізувати українську економіку", - вважає Коен.

Він також відзначив, що в ЄС є відповідні важелі впливу на українську владу, щодо вибору зовнішньополітичного курсу, в тому числі й економічні. Але в ЄС оцінюють ситуацію суб'єктивно, наскільки це можна оцінити ззовні. Тому українська влада повинна проявити ініціативу, щоб не опинитися в міжнародній ізоляції.

"В іншому випадку Україна може залишитися один на один з північним сусідом", - вважає Коен.

Коен - відомий совєтолог, експерт в області зовнішньої політики, безпеки і міжнародних відносин. Сфери професійної експертизи - економічна і фінансова політика Росії, російсько-американські відносини, а також відносини Росії із країнами СНД.