ua en ru

Б.Обама підписав законопроект щодо стимулювання зайнятості.

Президент США Барак Обама затвердив пакет законів щодо стимулювання зростання зайнятості в країні, повідомляє Радіо Свобода. Підписаний Б.Обамою Закон "Про стимулювання трудового найму та відновленні зайнятості" передбачає виділення з федеральної скарбниці майже 18 млрд дол. на податкові пільги підприємцям, які наймають персонал з числа безробітних.

До того ж роботодавці отримають від держави по 1 тис. дол. за кожного нового співробітника, що протримався на своєму робочому місці не менше року. Ще 20 млрд дол. виділяється на створення нових робочих місць в дорожньому будівництві та в проектах розвитку громадського транспорту.
Президент Б.Обама визнав, що прийнятого закону явно недостатньо, щоб повернути роботу майже 8,5 млн американцям, які втратили роботу з початку нинішньої економічної рецесії. "Нам треба зробити набагато більше, щоб додати імпульс найму персоналу в приватний сектор і стати на шлях повного відновлення економіки. Наприклад, допомогти кредитоспроможним власникам малого бізнесу отримати необхідні для розвитку позики; запропонувати домовласникам і бізнесменам стимули для енергозбереження; інвестувати в інфраструктуру, щоб привернути робочу силу в проекти, які Америка потребує ", - підкреслив Б.Обама.
Нагадаємо, підписаний закон був схвалений напередодні 2\3 голосів у Сенаті. Крім представників демократичної більшості, за нього проголосували 11 сенаторів-республіканців.