ua en ru

Б.Петров повідомив, що на розгляд Кабміну і парламенту підготовлено пакет пропозицій щодо виводу із кризи АвтоЗАЗа.

Підготовлено комплекс заходів із виведення АвтоЗАЗа із кризового стану, що передбачають внесення змін до законодавства. Про це заявив запорізький губернатор Борис Петров на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент підготовлено низку пропозицій до уряду та Верховної Ради про внесення змін до законодавчої бази. Дані пропозиції передбачають і введення мит. Країна повинна охороняти свою автомобільну промисловість", - заявив губернатор.

За словами Б.Петрова, на даний момент, коли попит і виробництво автомобілів через кризу катастрофічно скоротилися, подібну проблему вже неможливо вирішити на регіональному рівні.

Раніше, в ході відвідання підприємства у квітні, губернатор говорив про можливість погашення частини кредитів підприємства за рахунок держави.

У 2009 р. АвтоЗАЗ випустив 50 тис. автомобілів (проти 260 тис. в 2008 році).

Запорізький автомобілебудівний завод - один з найбільших автомобілебудівників України. В даний час випускає легкові автомобілі ЗАЗ, Lanos, Sens, ВАЗ, Chevrolet, вантажні автомобілі ТАТА, JAC, автобуси малого класу I-Van, запасні частини для автомобілів. У 2009 році були запущені лінії із промислової збірки машин корейського бренду KIA.