ua en ru

Б.Обама заявив, що операція в Іраку закінчена і необхідно зосередити всі сили на відновленні економіки США

Президент США Барак Обама заявив, що військова операція в Іраку закінчена і що зараз настав час передати іракцям підтримання порядку в країні, передає РБК з посиланням на Associated Press. За словами американського глави, тепер основне завдання для США - зосередити свої сили на відновленні своєї економіки.
"Сьогодні основне наше завдання - це відновити американську економіку і повернути робочі місця тим мільйонам американців, які втратили роботу", - відзначив він.
Б.Обама виголосив сьогодні промову на військовій базі Fort Bliss в штаті Техас, звідки було відправлено безліч підрозділів до Іраку. 51 військовослужбовець, відправлений з цієї бази, загинув.
Американський президент не говорив про перемогу армії США у війні в Іраку."Нас чекає ще чимало роботи для того, щоб Ірак став для Америки ефективним партнером", - відзначив він.
Напередодні остання бригада армії США залишила Ірак. У цій країні ще залишиться 50 тис. американських військовослужбовців. Вони будуть консультувати збройні сили та поліцію Іраку і притягуватися до участі в бойових операціях лише у разі запиту місцевої влади.
Війна в Іраку почалася в 2003 р. З тих пір в цій країні загинули 4 тис. 400 солдатів і офіцерів армії США. Близько 32 тис. отримали поранення.