ua en ru

Б.Обама: США не мають наміру розгортати свої сухопутні війська в Лівії

Сполучені Штати не мають наміру розгортати свої сухопутні війська в Лівії. Більш того, повітряна операція теж може бути скасована, якщо Муамар Каддафі погодиться виконати умови світової спільноти. Про це заявив Президент США Барака Обама, передає телеканал euronews.
"Я хотів би заявити про те, чого ми точно не будемо робити: США не збираються розгортати сухопутні війська в Лівії; силовий тиск не повинно виходити за рамки чітко окресленої мети: захисту цивільного населення Лівії", - заявив Б.Обама.
У той же час Президент США зазначив, що, на його думку, М.Каддафі в будь-якому випадку втратив довіру свого народу і право бути лідером.

Раніше Міноборони США оголосило про намір направити додаткові десантні кораблі в Середземномор'я.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН 17 березня 2011 р. схвалила резолюцію, що передбачає введення безпілотних зон над Лівією і "прийняття всіх необхідних заходів" для захисту мирних громадян від сил лівійського лідера М.Каддафі, виключаючи будь-яку форму іноземної окупації в будь-якій частині території Лівії. Резолюція була прийнята більшістю голосів на позачерговому засіданні РБ ООН у Нью-Йорку. За проект резолюції, представленої делегаціями Лівану, Великобританії, Франції і США, проголосували 10 з 15 країн - членів РБ ООН. П'ять країн, у тому числі Росія, Німеччина і Китай, від голосування утрималися.