ua en ru

Б.Обама оголосив плани проведення імміграційної реформи в США

Президент США Барак Обама закликав до всебічного перегляду американських законів про імміграцію. Виступаючи в штаті Техас неподалік від кордону з Мексикою, Б.Обама сказав, що виведення нелегальної міграції зі сфери тіньової економіки позитивно позначиться на розвитку країни в цілому. Президент у своїй промові розповів про плани, згідно з якими нелегали отримають можливість легалізуватися, що в свою чергу забезпечить американській економіці додаткових платників податків. Про це повідомляє радіостанція "Голос Америки".

Білий дім заявляє, що проблема імміграції в США є питанням національної безпеки та конкурентоспроможності США на глобальному ринку.

У США знаходиться близько 11 млн нелегальних іммігрантів, і, за словами Б.Обами, модернізація законодавства не тільки зможе зменшити їх кількість, але і дозволить прикордонним службам зосередитися на боротьбі з наркомафією і тероризмом.

Б.Обама також зупинився на вирішенні своєї адміністрації ввести додаткові заходи безпеки по периметру кордону США на південному заході країни.

Прес-секретар Білого дому Джей Карні раніше заявив, що додаткові заходи щодо забезпечення безпеки кордонів будуть включати в себе збільшення числа прикордонників. Дж.Карні підкреслив, що кількість прикордонників сьогодні становить 20 тис. чоловік, що в два рази перевищує показники 2004 р.

Раніше Б.Обама провів зустрічі з представниками латиноамериканських спільнот в США і зірками латиноамериканського походження, для того, щоб обговорити заходи з оптимізації імміграційного законодавства США.

На думку оглядачів, за подібними заявами стоїть спроба завоювати голоси виборців-латиноамериканців напередодні президентських виборів.