ua en ru

Б.Колесніков очолить оргкомітет з підготовки Донецька до проведення Чемпіонату світу з легкої атлетики у 2013 році

Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков очолить оргкомітет з підготовки Донецька до проведення Чемпіонату світу з легкої атлетики у 2013 р. Про це сьогодні на прес-конференції заявив президент Федерації легкої атлетики України Валерій Борзов, передає кореспондент РБК-Україна.
У свою чергу міністр у справах сім'ї, молоді і спорту України Равіль Сафіуллін переконаний, що Донецьк зможе "на високому рівні провести юнацький Чемпіонат світу з легкої атлетики".
"Хочу наголосити, що не дивлячись на те, що США, Багами та Словенія свого часу зняли свої кандидатури, це не означає, що Донецьк апріорі зможе отримати право на проведення юнацького Чемпіонату світу. В презентації міста-кандидата ми мали право підтвердити чимало критеріїв, висунутих Міжнародною федерацією (легкої атлетики). Зокрема, це стандарт стадіону, якість покриття, готовність готелів, транспортних розв'язок тощо. Самі змагання відбудуться на території регіонального спортивного комплексу "Олімпійський" та на стадіоні "Кіровець", - заявив міністр.
Президент Федерації легкої атлетики України В.Борзов наголосив, що спеціально до турніру будуть розроблені талісман і логотип.
"Ми хотіли б, щоб вони відображали культурну спадщину Донецького регіону. Після їх створення ми направимо їх на затвердження в Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій. Ми також хотіли би, щоб маркетингова програма з розповсюдження сувенірної продукції з талісманом і логотипом Чемпіонату світу могла би окупити витрати на її створення", - наголосив В.Борзов.