ua en ru

Б.Бернанке: ФРС США не буде підвищувати процентну ставку ще, щонайменше, півроку

Процентна ставка Федеральної резервної системи (ФРС) США не буде підвищуватися ще, щонайменше, півроку. Про це глава ФРС Бен Бернанке повідомив журналістам у ході першої за 97-річну історію Центробанку прес-конференції. "До можливого рішення про підвищення облікової ставки відбудеться як мінімум пара засідань", - заявив Б.Бернанке. Засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) проходять раз на півтора місяця, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Глава ФРС запевнив, що відновлення економіки триває помірними темпами, в той же час в окремих секторах у I кварталі 2011 р. відбулося уповільнення зростання. За його словами, саме це і стало причиною зниження економічного прогнозу. Б.Бернанке додав, що інвесторам нема про що турбуватися, так як це уповільнення носить тимчасовий характер.
Б.Бернанке висловив думку, що сильний і стабільний долар - "в інтересах і США і всієї світової економіки". "Нам здається, якщо ми будемо переслідувати дві мети, а саме - стабільність цін і максимальну зайнятість населення, вишикується фундамент - опора для долара в середньостроковій перспективі", - сказав голова ФРС. "Найкраще, що ми можемо зробити, - це створити сильну базу для долара. Це в свою чергу допоможе утримати інфляцію на низькому рівні, що потім буде сприяти збереженню купівельної спроможності долара і збереження сильної економіки", - додав Б.Бернанке.
Нагадаємо, напередодні прес-конференції FOMC прийняв рішення про збереження процентної ставки ФРС на максимально низькому рівні 0-0,25%. У заяві комітету так само говорилося про те, що ФРС продовжить програму викупу державних облігацій в обсязі 600 млрд дол. і завершить її за планом в червні 2011 р.